//Pink Is Sweet
OH CINDERELLA BY KMLIA HSHM
Thursday, 21 January 2016 | 22:41



SIAPA NAK JOIN BOLEH KLIK BANNER KAT ATAS =)



KENAPA HUSNA SUKA CINDERELLA??

Husna seriously suka dgn kartun cinderella...masa kecik2 dulu, kalau tiba2 ada any channel tgh tayang movie atau cartoon cinderella. husna lah org pertama dlm rumah duduk depan tv.kenapa husna suka sgt dgn cinderella? sbb dlm cerita cinderella ni ada moral of the story.masa kecik2 dulu husna selalu berangan nak jadi baik,tabah dan kuat macam cinderella.



MORAL OF THE STORY CINDERELLA
  • Cerita cinderella ni mengajar orang untuk menjadi berani dan baik hati.
  • Cinderella juga mengajar orang untuk menghormati orang lain walaupun dihentam dengan teruk oleh ibu dan kakak tiri beliau.
  • Selain itu juga dalam cerita cinderella ni juga mengajar orang lain untuk sentiasa berjuang untuk apa yang dimahukan dan berkerja keras.
  • cerita Cinderella juga mengajar tidak berfikiran negatif atau marah walau sebagaimana buruk pun layanan yang diterima.sebagai contoh cinderella tidak pernah berfikiran negatif walaupun pun ibu dan kakak tirinya melayan beliau dengan teruk. Dia tetap terus berkerja keras walaupun seolah-olah seperti tiada harapan.

Cinderella graphics

LIST OF CINDERELLA MOVIE 

  1. Cinderella  pada tahun 1899


2. Cinderella pada tahun 1911



3.  Cinderella pada tahun 1922



4. Cinderella pada tahun 1950


5. Cinderella pada tahun 1955 (The glass slipper)



6. Cinderella pada tahun 1957



7. Cinderella pada tahun 1965


8. Cinderella pada tahun 1997


9. Cinderella pada tahun 1998 (Ever After)


10. Cinderella pada tahun  2004 (A cinderella story)


11. Cinderella pada tahun 2008 (anoteher cinderella story )


12. Cinderella pada tahun 2015 

PANTUN 
UNTUK 
GIVEAWAY OH CINDERELLA BY KMLIA HSHM

mawar putih kembang melata
disunting oleh bidadari lawa
salam dihulur pembuka kata
seindah budi seanggun bicara

pergi ke kedai membeli sardin
pakai baju wangi wangi
 menarik sungguh giveaway OH CINDERELLA BY KMLIA HSHM
pelbagai hadiah untuk dimenangi

pagi -pagi menampi padi
padi ditampi ditepi perigi
hai awak semua apa tunggu lagi
jom lah join pasti tak rugi

syaratnya mudah senang sahaja
due date pula  20/2/2016
jangan lupa follow blog dan instagram
cepat join. klik banner !!

penganjur memang baik hati
sebab sudi bagi hadiah free
syarat semua dah diikuti
moga-moga ada chance menang ye

sekian saja pantun diberi
salah dan silap minta dimaafi
salam ukhuwah penutup bicara
semoga ada rezeki dalam GA ni


WHY CINDERELLA IS THE BEST DISNEY MOVIE EVER

Cinderella sometimes gets hated on because she's not as overtly "Girl Power!" as princesses like Mulan or Merida. So what if she cooks, cleans, and ends up with her Prince Charming? She's still a strong, inspiring woman in her own way.
  • SHE'S HARDWORKING
  • SHE'S ALL ABOUT THE SHABBY CHIC
  • SHE'S DON'T LET THE BITCHES GET HER DOWN
  • SHE'S LOOK GOOD EVEN WHEN SHE'S A MESS
  • SHE'S IS AFRAID TO FALL IN LOVE
Cinderella graphics



THE RIDICULOUS CINDERELLAH COMIC BY HUSNA,,,,HAHAHA

'Ridiculous Cinderellah Story'
-TAMAT-




Cinderella graphics
Cinderella graphics

hate high heels 8


Kenapa saya join GA ni?

Sebab syarat2 untuk join pon tak susah,dan dapat merapatkan ukhuwah sesama insan. lagi pun hadiah dia  best2   ,husna hope ade luck untuk GA ni,  mesti kawan 2 yang lain pon teringin nak hadiah kan so jom lah join GA ni, in sha allah menang kalau ada rezeki, kalah or menang bukan ukuranya, yang penting niat di hati untuk mencuba tapi kalau tak menang kita anggap lah Menyeratai GA ni sebagai hobi di masa lapang  di samping itu kita juga dapat membantu kawan 2 kita mempromosikan GA mereka..haaa, lagi satu husna join  ni sebab nak meriahkan GA ni..hehe..so apelagi kawan2, jangan lupe join ya!


Mangsa Tag saya :
  1. http://hanisjoe.blogspot.com
  2. http://cikedispedas.blogspot.com
  3. http://shalinasamsudin.blogspot.com
  4. http://iffahhazwani.blogspot.com
  5. http://bungakobes.blogspot.com
  6. http://nor-fatihah97.blogspot.com
  7. http://cikpenyek.blogspot.com
  8. http://faraylicious.blogspot.com
  9. http://sukahati-fieda.blogspot.com
  10. http://wilayahimaginasi.blogspot.com
Husna nak beri tepukan sebagai tanda sokongan untuk GIVEAWAY ni ,Hand Clapping animated emoticon 

hope kawan2 semua boleh join untuk memeriahkan GA  ni... ^^  

jangan lupe join yer ^^    semoga berjaya kawan2 ^^



Cinderella graphics




3 sweet stalker comment


Older PostNewer Post
♥OWNER OF THIS BLOG♥

Assalamualaikum..hello freinds! my name Husna Izzati,just call me Husna..Student at Universiti teknikal malaysia melaka..i want make my parents proud with me..wish me to be an engineer one day ya =D ..my love quotes "jadikan dirimu umpama bunga di dalam balang, cantik dipandang tapi sukar di pegang"..that's all about me if you want to know more about me, just being my friend.. ^_^ welcome to my super awesome blog :)

♥LET'S TALK! =)♥



♥ TABUNG PTPTN =D ♥





♥ Let's join The Giveaway ♥


thankz for join the giveaway =)