//Pink Is Sweet
Lazada 6th Birthday Festival Blogger Contest
Monday, 23 April 2018 | 20:51






APA ITU LAZADA?

Ok, disebabkan ini adalah ulang tahun kelahiran lazada yg ke 6, so first of all husna nak cerita secara ringkas pasal lazada. Lazada merupakan sebuah pusat beli belah secara online. Dekat lazada ni macam macam ada di jual, di samping memudahkan pelanggan untuk membeli belah, servis yang Lazadakan sediakan juga sangat pantas. Di bawah merupakan senarai brg2 yg dijual di Lazada yang dah disusun mengikut kategori, so sgt senang pelanggan nk membeli barang.


Apa yang husna suka sangat dengan Lazada ni sebab Lazada menawarkan pelbagai produk dari seluruh negara dengan harga yang tersangatlah berpatutan. Kalau bab diskaun dari lazada jangan cakaplah, memang Lazada ni rajin bagi diskaun and buat promotion. Dari segi website, bg husna lazada punya website mmg sangat mesra pengguna, boleh sort ikut cara yang pelanggan nak, Senang cerita bg husna website lazada ni mmg tersangat memuaskan sbb easy to use..klik2 je dah jumpa barang yang berkenan di hati..Dari segi pembayaran pula memang sangat mudah sebab byk method yg boleh di pilih untuk membuat pembayaran di antaranya ialah bayaran menggunakan kad debit, bayar secara cash di 7-Eleven, dan boleh buat bayaran secara cash on delivery...look, it so easy right? that why i love Lazada...







Hey,

Lazada, ooh Da-Da
Half of my heart is in Lazada, ooh Da-Da




BARANG YANG HUSNA PERNAH BELI KAT LAZADA

Husna pernah beli basikal asogo mountain bike dekat Lazada. Basikal ni husna guna masa dekat university...sangat2 berguna basikal ni tau..tak menyesal beli dekat lazada..baru order dah sampai.. kualiti dia pun sangat bagus.. actually basikal ni husna beli untuk guna bawak pergi kelas..before husna beli basikal ni husna bawak kereta..tp memandangkan husna nak jimat minyak, dan perjalanan dari rumah sewa ke universiti pun tak lah jauh sangat, husna terdetik nak beli basikal dekat lazada...bila dapat je basikal ni mmg exsited sgt sbb murah, ringan and tahan lasak... bila dh ada basikal, husna hantar balik kereta ke rumah kampung...sbb dh ada basikal kan?? hehe...basikal yg husna beli dkt lazada ni lah yg husna bawak pergi kelas dgn member2., husna bawak pergi hantar assignment, dan untuk buat projek final year semester akhir pun husna still guna basikal ni jugak..actually memamng dekt campus universiti ramai yg bawak basikal, sbb mudah.. senang cerita basikal dr lazada ni mmg banyak berkhidmat untuk husna lah..sekarang dah habis belajar husna still lagi guna basikal ni untuk gi jogging hujung minggu atau petang2..

Gmbar basikal yg di beli dari lazada..

Ni bukti resit husna beli basikal dekat Lazada..

Hasil carian imej untuk bicyle gif funny









0 sweet stalker comment
Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa
Wednesday, 18 April 2018 | 21:29



assalamualaikum, kawan2, 
jom join "Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa"..mcm mana nak join???  nak join senang jeee...  
klik banner dekat bawah ni utk link jom laa join ramai ramaiii! :D





Husna nak beri tepukan sebagai tanda sokongan untuk GIVEAWAY niHand Clapping animated emoticon 


hope kawan2 semua boleh join untuk memeriahkan GA  ni... ^^  


jangan lupe join yer ^^    semoga berjaya kawan2 ^^




1 sweet stalker comment
First Beauty Box Giveaway By Us With Love
Thursday, 19 October 2017 | 20:14



assalamualaikum, kawan2, 
jom join "First Beauty Box Giveaway By Us With Love"..GA yang husna join kali ni dari pemilik blog  https://mellyacrayola.blogspot.my ,jom ramai2 kita join  =) Husna hope ada lucky kali ni .. mcm mana nak join???  nak join senang jeee...  

klik banner dekat bawah ni utk link jom laa join ramai ramaiii! :D So Let's Go! GIF - GirlsTrip GirlsTripGIFs ReginaHall GIFs



KLIK BANNER DI ATAS UNTUK JOINED =D

ok disebabkan giveaway ni pasal beauty husna pun berminat la jugak nak cerita, what is mean about beauty, 

To all my blog readers , today i would like to sharing about beauty. Beauty is a subjective, Beauty has been defined in so many ways. But the beauty that i want to sharing today ialah tentang bagaimana cara kita menjaga kecantikan diri kita, semua orang berhak menjadi cantik tapi semuanya bergantung pada diri kita sendiri dengan cara apa kita nilai kecantikan itu. Salah satu cara untuk menjadi cantik maybe we can treat our self with the quality beauty product that we can buy online or in market. 


haa, korang2 semua nak cantik kan? so kalau nak cantik boleh baca apa yang husna tulis kat bawah ni 


  • Hair Product

Seperti yang kita tahu rambut ni mahkota setiap wanita. Bila kita ada rambut yang sihat dan cantik sudah tentu ia akan meningkatkan keyakinan diri kita. Untuk mendapatkan rambut yang cantik dan sihat kita kene rawat rambut dengan produk yang berkualiti. Sekarang ni ada macam-macam jenis produk rambut yang boleh kita cuba. Ok, sekarang ni husna nak ceritakan pengalaman husna guna produk rambut, Kalau kawan nak tahu dulu husna ada masaalah rambut kering, then husna ada beli satu serum rambut dekat mall and bila husna try you know what? rambut husna lembut sgt lepas pakai serum tu, until now i still use serum rambut tu.. nama produk serum rambut tu Good Virtues Co. 


  • Eyes Care Product
untuk produk penjagaan mata, macam macam jenis produk boleh kita guna supaya mata kelihatan cantik dan tak nampak lesu. sebagai contohnya produk- produk makeup yang khas untuk mata macam eye shadow, mascara, eyeliner, and macam-macam lagilah produk yang berkaitan dengan mata. produk-produk ni penting supaya mata nampak ceria dan bersinar, ditambah pulak dengan brush and tools utk mata yang boleh digunakan bila nak pakai makeup untuk mata. 


  • Nails Care Product
haa, untuk kuku pulak, cara nak juga kuku tak susah pun sebenarnya, mostly kita akan potong and bersihkan sahaja.tapi dari segi penjagaan yang lain kita boleh serikan kuku kita dengan nail polish, and kita boleh kilatkan kuku juga bagi nampak bersinar dan cantik. hei.. jangan risau nail polish ada nail polish remover jugak tau. sekarang ni banyak produk kuku yang boleh kita cari di mall atau online shop.

  • Skin Care Product
haa, yang skin care ni sangat lah penting untuk penjagaan kulit.Siapa yang tak nak cantik betul tak? semua orang nk cantik, nak kulit sihat, putih mulus. macam macam jenama terbaik yang boleh kita cuba demi kecantikan kulit kita. macam husna, husna pakai skin care clinelle. kalau korang nak pilih skincare pastikan pakai skin care yang berkualiti untuk kulit jangan guna produk yang tak elok untuk kulit, seperti yang kita tahu sekarang ni banyak sangat produk yang ada merkuri dan tiada kelulusan kkm. so pastikan korang berhati-hati,pilih skin care yang terbaik. okay?? Thumbs Up Hand Gesture animated emoticon

haa...yang kat atas ni husna baru cerita pasal produk kecantikan, tapi kan sebenarnya bagi husna kecantikan bukan sahaja dinilai dari pandangan mata tapi kecantikan itu sebenarnya adalah apa yang muncul dari dalam hati kita contohnya seperti tingkah laku dan akhlak kita ataupun yang lebih dikenali sebagai inner beauty iaitu kecantikan yang terpancar dari dalam.

Hasil carian imej untuk inner beauty gif

So conclusion nya cantik itu bukan dinilai dari wajah atau rupa yang cantik, tapi semua bermula dari hati, kalau cantik hati kita maka cantik lah diri kita.


 cute fashion girl beauty angel GIF


PANTUN 
UNTUK 
FIRST BEAUTY BOX GIVEAWAY BY US WITH LOVE

mawar putih kembang melata
disunting oleh bidadari lawa
salam dihulur pembuka kata
seindah budi seanggun bicara

pergi ke kedai membeli sardin
pakai baju wangi wangi
 menarik sungguh first beauty box giveaway by us with love ini
hadiah kecantikan untuk dimenangi

pagi -pagi menampi padi
padi ditampi ditepi perigi
hai awak semua apa tunggu lagi
jom lah join pasti tak rugi

syaratnya mudah senang sahaja
due date pula 20/10/2017
cepat join. klik banner !!

penganjur memang baik hati
sebab sudi bagi hadiah free
syarat semua dah diikuti
moga-moga ada chance menang ye

sekian saja pantun diberi
salah dan silap minta dimaafi
salam ukhuwah penutup bicara
semoga ada rezeki dalam GA ni




BUKTI PENYERTAAN GIVEAWAY FIRST BEAUTY BOX GIVEAWAY BY US WITH LOVE


https://mellyacrayola.blogspot.my













































ok, yang kat bawah ni pulak husna punya facebook and instagram, bukti husna dah follow and ikut syarat2 giveaway ni,


FACEBOOK DAN INSTAGRAM HUSNA IZZATI


https://www.facebook.com/profile.php?id=100001037585244


https://www.instagram.com/nunaezaty/





Husna nak beri tepukan sebagai tanda sokongan untuk GIVEAWAY niHand Clapping animated emoticon 

hope kawan2 semua boleh join untuk memeriahkan GA  ni... ^^  


jangan lupe join yer ^^    semoga berjaya kawan2 ^^



Winks And Flying Kisses Smiley Face, Emoticon




1 sweet stalker comment


Older Post
♥OWNER OF THIS BLOG♥

Assalamualaikum..hello freinds! my name Husna Izzati,just call me Husna..Student at Universiti teknikal malaysia melaka..i want make my parents proud with me..wish me to be an engineer one day ya =D ..my love quotes "jadikan dirimu umpama bunga di dalam balang, cantik dipandang tapi sukar di pegang"..that's all about me if you want to know more about me, just being my friend.. ^_^ welcome to my super awesome blog :)

♥LET'S TALK! =)♥



♥ TABUNG PTPTN =D ♥





♥ Let's join The Giveaway ♥


thankz for join the giveaway =)