//Pink Is Sweet
peaceful is happy
Monday, 11 August 2014 | 05:22



semoga dalam kedukaan, kepayahan dan kekurangan, kita masih mampu mendoakan kebahagiaan dan kesejahteraan insan lain.

semoga melihat kebahagiaan orang lain tidak menumbuhkan dengki dan hasad ; tetapi memekarkan senyuman.

cinta di atas langit
kita di atas bumi
harapan dan doa di tengah-tengah ;
tanpa harapan kita takkan bahagia,
tiada tempat berharap selain DIA.

 




1 sweet stalker comment
care our ikhtilat..what is ikhtilat?? read this... :)
| 05:14




                        

"Kenapa tak boleh keluar dengan lelaki ajnabi walaupun tak ada pegang-pegang, tak ada sentuh-sentuh, tak buat benda tak senonoh, tak ada pergi tempat gelap ? Kita orang keluar just for fun." Ikhtilat. Kalau kita tak jaga ikhtilat, iaitu pergaulan kita dengan lelaki bukan mahram, maka kita akan senang dijangkiti penyakit hati. Bila mata suka memandang kepada ajnabi, bila mulut suka berbual kosong dengan ajnabi, bila telinga suka mendengar suara ajnabi, bila tangan suka ber'chatting' dengan ajnabi, bila kaki suka melangkah bersama ajnabi, bila diri suka meraih perhatian ajnabi, maka kita akan mudah jatuh hati. Dari situ, syaitan akan mula menggerakkan operasi mereka untuk mengheret kita ke arah yang lebih dimurkai Allah. Zina. Na'uzubillah...

                                                


                         





0 sweet stalker comment
Fakta Anak Sulung
| 05:06




  • Sweet dengan buah hati , kawan and all yg dia kenal . Means , manja . 
  • Tak suka diarah tetapi selalu sangat diarah . 
  • Selalu sangat HYPER ACTIVE , tak kira pagi petang siang malam . Lagi-lagi kalau MOOD ketawa , lagi teruk Selalu annoying , bila dah start annoying , mula lah mengarut , orang lain yang kenal pun kena jugak .
  •  lebih rela muka ada bintik hitam drpd hati ada bintik hitam .
  • Tentang cinta , memang dia akan setia . Kalau dia curang , ada bersebab. Pandai , tapi malas . Kalau rajin , mesti berjaya. 
  • Kalau abang/kakak ajak pergi sesuatu tempat, takkira mengantuk ke apa, semangat jugak untuk bangun. ‪

erk?? betul ke fakta kat atas tu, husna ambik ni pun sumber2 dari facebook..husna copy sebab husna anak pertama..bagi husna ada separuh betul separuh tak hehe ^_^

Manusia di cipta dengan sebaik-baik kejadian (Nabi Adam a.s)
Dalam surah As-Sajadah, juz keduapuluh satu ayat 7, 8 & 9, Allah Ta'ala berfirman:
Yang bermaksud: Yang menciptakan tiap-tiap sesuatu dengan sebaik-baiknya (dengan sebaik-baik ciptaan yang cantik dan elok mencipta manusia) dan dimulakan kejadian manusia berasal dari tanah liat (Thin). Kemudian Ia jadikan keterunan-keterunan manusia itu dari sejenis pati iaitu dari air yang hina (air mani) yang sedikit dipandang orang Kemudian ia menyempurnakan kejadiannya, serta meniupkan padanya Roh ciptaanNya dan ia mengurniakan kepada kamu pendengaran serta hati (akal fikiran), supaya kamu bersyukur, tetapi amatlah sedikit kamu bersyukur. 
Didalam surah An-Nisaa', ayat 1, Allah Ta'ala berfirman:
Yang bermaksud: Wahai sekalian manusia! Bertaqwalah kepada Tuhan kamu yang telah menjadikan kamu (bermula) dari diri yang satu (Adam), dan yang menjadikan daripada (Adam) itu pasangannya (isterinya - Hawa), dan juga yang membiakkan dari keduanya - zuriat keturunan - lelaki dan perempuan yang ramai. Dan bertaqwalah kepada Allah yang kamu selalu meminta dengan menyebut-yebut namaNya, serta peliharalah hubungan (silaturrahim) kaum kerabat; kerana sesungguhnya Allah sentiasa memerhati (mengawas) kamu.
Allah berfirman dalam surah Al-A'raaf ayat 172;
Yang bermaksud: Dan (ingatlah wahai Muhammad) ketika Tuhanmu mengeluarkan zuriat anak-anak Adam (turun-temurun) dari (tulang) belakang mereka, dan Ia jadikan mereka saksi terhadap diri mereka sendiri, (sambil Ia bertanya dengan firmanNya): "Bukankah Aku tuhan kamu?" Mereka semua menjawab: "Benar (Engkaulah Tuhan kami), kami menjadi saksi". Yang demikian supaya kamu tidak berkata pada hari kiamat kelak: "Sesungguhnya kami adalah lalai (tidak diberi peringatan) tentang (hakikat tauhid) ini".

                                  




0 sweet stalker comment


Older Post
♥OWNER OF THIS BLOG♥

Assalamualaikum..hello freinds! my name Husna Izzati,just call me Husna..Student at Universiti teknikal malaysia melaka in BACH(HONS) ELECTRONIC ENGINEERING TECHNOLOGY TELECOMMUNICATION..i'm realy loves engineering subject..i want make my parents proud with me..wish me to be an engineer one day ya =D ..my love quotes "jadikan dirimu umpama bunga di dalam balang, cantik dipandang tapi sukar di pegang"..that's all about me if you want to know more about me, just being my friend.. ^_^ welcome to my super awesome blog :)

♥LET'S TALK! =)♥



♥ TABUNG PTPTN =D ♥





♥ Let's join The Giveaway ♥


thankz for join the giveaway =)